maandag 5 juli 2010

weekmenu en toch weer even schrikken

Deze week staat op het menu:
* maandag: gebakken aardappels, vlees en groenten;
* dinsdag: spaghetti;
* woensdag: bonenschotel;
* donderdag: gebakken aardappels, vis en groenten;
* vrijdag: macaronischotel;
* zaterdag: maaltijdsalade;
* zondag: brooddag

Zojuist de financiën bijgewerkt van de huishoudpot en van de lopende betaalrekening. Die laatste had ik vanaf half mei al niet meer bijgewerkt, maar nu even weer de tijd gehad om het up to date te brengen. Had ik beter niet kunnen doen. Ik viel open met mijn mond van verbazing. Ik dacht toch echt heel goed bezig te zijn met besparen en dat ben ik ook echt. Maar er zijn een aantal posten, echt erg. Zo had ik mij voorgenomen om geen geld meer zomaar op te nemen uit de "muur". Dat is degelijk wel gebeurd, het bedrag is lager dan maanden geleden, maar het gebeurd. De kledingposten had ik laatst al beschreven, die mochten zeker ook naar beneden. Toch als je alles aan het boeken bent in je programma, schrik ik ook weer van die kledingposten.

Ik ga zo na mijn broodje (lunch) ook nog mijn eigen lopende betaalrekening boeken voor het eerst in mijn leven. Mijn eigen betaalrekening is een soort zakgeld rekening. Het geld wat hier op komt mag ik uitgeven zoals ik dat zelf wil, dit heeft mijn vriend ook. Ik weet dat ik daar niet zo op de centen let, omdat ik het red. Maar wat zou het geweldig zijn als ik daar kon sparen.
Dus zo met de billen bloot, ik weet nu al dat ook dat confronterend zal zijn.

2 opmerkingen:

 1. Heerlijk menu

  en daarom doe ik elke maand alles even checken. Dan is de schrik niet zo groot haha. Maar zo word je wel weer even op je uitgaven gedrukt!
  succes straks met de volgende rekening!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat deed ik voorheen ook, maar door drukte is de laksheid erin geslopen!
  Het is inderdaad nu wel goed, om die uitgaven onder ogen te zien.

  En mijn volgende rekening....lees maar

  BeantwoordenVerwijderen