woensdag 2 februari 2011

Letten jullie op benzine-prijzen?

Ik let op veel dingen, waar is dat goedkoper en waar dat? Doe ik hier langer mee? En is het daardoor toch goedkoper? Dagelijks ben ik ermee bezig.
En toen kwam er een opmerking van een vriendin....let jij er dan ook op waar je het goedkoopst kan tanken? euhm, rood hoofd, Nee!

Tja en pijnlijk punt! Daar let ik niet op! Het enige wat ik niet doe is tanken langs de snelweg, want dat schijnt duurder te zijn (nooit gecheckt overigens).
En ik fiets meer dan voorheen, dus gaat minder benzine op! Mag dat ook? hihihi.
Nee maar ik heb wel de auto nodig om naar mijn werk en mijn familie te kunnen. Beide niet op fietsafstand!

Dus nu mij vraag aan jullie, letten jullie daarop?

14 opmerkingen:

 1. Het loont echt de moeite om een goedkopere pomp te zoeken. Het kan wel 10 cent per liter schelen. Kijk eens op athloncarlease.com voor de goedkoopste in jouw buurt.
  Groet, Greetje54

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja. Wij rijden op gas en tanken bij de goedkoopste pomp in de buurt. We rijden er niet voor om, maar wanneer we in de buurt zijn gooien we dan de tank vol.
  Groet, Bespaarma(atje)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee, eigenlijk niet, ik tank altijd voor 30 euro.....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja hoor, het is bijna een tic (de zoveelste).. We hebben gelukkig een goedkope pomp in de buurt, dat mag ook wel met dat benzine-slurpende monster van ons.. We zijn druk aan het sparen voor een zuiniger exemplaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij ons om de hoek leek het ons altijd wel goedkoop, na een blik op die site weet ik dat het klopt. Het kan nog 2 cent goedkoper, maar dat is dan wel omrijden. Maar ja wij hebben pas een A-label auto en rijden meer dan de helft goedkoper dan eerst, dus wij zijn helemaal happy.

  Liefs, Haagje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Uhmm nee eigenlijk niet.
  Ik tank altijd bij de pomp aan het einde van onze straat,
  Het is wel een onbemande dus meestal wel goedkoper,maar ik heb geen idee of het de goedkoopste is,en ik zou ook niet gaan omrijden voor een verschil van 2 cent

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik let daar minder op; ik probeer wel te tanken aan niet-snelwegen, dat scheelt wel, maar ik rijd meestal mijn tank bijna helemaal leeg en dan heb je niet zoveel keus meer over waar je tankt. Ik heb mijn auto zakelijk, ik denk ook wel dat het scheelt dat ik het niet uit mijn privé-portemonnee betaal. Stom natuurlijk, want mijn zakelijke portemonnee is nog steeds de mijne...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij zijn o.a. op de benzine gaan bezuinigen door eenvoudigweg minder snel te roepen dat we "ook wel komen", "wij wel brengen of halen" en door bezoekjes (familie woont ook niet naast de deur) te combineren. Door schade en schade hoor. Want dan moet je dus eerst merken dat je in 2 weken tijd 2 keer in Lelystad staat en dat is bij ons vandaan toch 160 km (heen en terug) en dat terwijl het prima gecombineerd had kunnen worden.
  Ook het woordje 'even' uit je vocabulair schrappen als het om autoritten gaat...klinkt misschien heel simplistisch maar dat is de grootste valkuil die er is als het om haal en breng-werk gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik begrijp dat een literprijs belangrijk is maar zuinig rijden levert veel meer op ! Hoe vaak zie ik niet dat iemand "vol gas" vertrekt bij een goedkope pomp? Het is veel effectiever als je je aan de snelheid houdt en op de snelweg in de vijfde/zesde versnelling 90 km/uur rijdt en je bv bij een afrit de versnellingsbak in zijn vrij zet waardoor de auto uitrolt. Je bespaart zo 20% op je verbruik! Op een literprijs van E 1,62 (normale benzine) scheelt dat dus E 0,32 cent per ltr! Dat is effectiviteit en zuinigheid waar bij E 0,05 per ltr bij een goedkoop tankstation toch in het niet valt!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik let daar wel een beetje op en kom vaak langs een "goedkoper"benzinestation en tank daar. Het heet Tinq. Ik probeer in ieder geval zoveel mogelijk onbemand te tanken, want dat is goedkoper, omdat dat scheelt met personeelskosten. Hoewel ik me dan wel een beetje schuldig voel, want als we dat allemaal doen dan hebben de medewerkers bij bemande pompen straks geen baan meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja ik tank altijd bij de Tango. Dat is hier echt de goedkoopste. Onbemande bezinepompen zijn zo en zo altijd goedjkoper. Er is bij ons ook een witte pomp maar ik heb het idee dat ik dan altijd eerder weer moet tanken. Alsof het dan eerder op is.
  Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Grappig, heb er toevallig net zelf een log over geschreven. Wij letten er ook op

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik tank zoveel mogelijk bij 'de haan', een witte pomp hier in de buurt. Deze geeft standaard 10 cent per liter korting op de geldende adviesprijs.
  Ook ben ik lid van United Consumers, waardoor ik bij deze pomp voor elke liter 1 cent tegoed krijg. Het spaart niet snel, maar alle kleine beetjes helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb sinds kort een (gratis) pas aangevraagd en inmiddels ook ontvangen van United Consumers.
  Ik heb in mijn directe omgeving al 3 pompen waar ik uit kan kiezen. En ik krijg dan een korting van 6 cent per liter. Sommige pompen verrekenen dit direct aan de kassa, sommige pomphouders laten je korting op de pas storten. Vanaf 25 euro kan je dat op je rekening laten storten.
  De pas geeft ook direct korting op meer zaken als gas/water/licht ect.
  Frugal groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen