donderdag 29 oktober 2015

Extreem boodschappenbudget!

Ik hou van uitdagingen en zeker als ik de energie ervoor heb. Zoals jullie konden lezen is hij behoorlijk aan het terug komen.

Zo wil ik graag meer buffer opbouwen, want dat is iets wat wij eigenlijk praktisch niet hebben. Zeker nu ik sinds kort weer de broekriem strakker moet aantrekken omdat mijn uren in mijn werk gedaald zijn. Ik kom rond met minder inkomsten, ik dacht eerst dat het lastig zou zijn, zo voelde het eerst ook. Toch kijk ik er na een paar maanden weer anders tegen aan. Zo kunnen velen vaste lasten wellicht lager; hypotheek, verzekeringen, maar ook het boodschappenbudget.

Ooit toen wij besloten om te gaan trouwen, spaarde wij in een kleine 1,5 jaar tijd meer dan € 10.000,- voor de bruiloft zelf bij elkaar. Uiteraard vakantiegeld en belastingteruggave zaten daarbij. Maar het grootste gedeelte zelf gespaard. Hoe? Bezuinigen en zeker op de vaste lasten. Zo herinner ik mij dat ik toen een weekbudget had voor mijn boodschappen van €30,- á €40,-. Oké wij waren toen wel met zijn drieën, maar dochterlief nog wel in de luiers. Nu zijn wij met zijn vieren en geen één dochter meer in de luiers, althans overdag.
Ik weet nog uit die tijd dat het wel extreem was, niemand leed eronder dat voorop gesteld, maar de geestelijke belasting van het puzzelen. Elk dubbeltje omdraaien, creatief zijn met koken, etc. Het vrat letterlijk weleens aan mij. Toch nu terug kijkend, denk ik dat er ook meespeelde de bruiloft die ikzelf geheel heb georganiseerd en er was veel te regelen. Want het was geen "standaard" bruiloft.
Goed nu genoeg over de bruiloft.

De uitdaging:
(ik denk nu aan het programma uit de jaren 90 met Angela Groothuizen, binnenpretje met mijzelf)
De uitdaging dus! Aankomende maand ga ik onderzoeken of het te doen is om met een gezin van vier, 2 volwassen en 2 mooie meiden, rond te komen om te eten en drinken van € 150,- per maand. Behoorlijk extreem vind ikzelf als ik het dubbele gewend ben elke maand.
Als ik even snel omreken; € 34,61 per week, € 8,65 per persoon per week, € 1,23 per persoon per dag.
Daarbij zeg ik wel eerlijk dat momenteel mijn koelkast redelijk gevuld is en mijn vriezer vol. Dus ik start goed.
Wellicht blijkt dat het niet haalbaar is, dan stel ik het bedrag bij. Waar het mij om gaat is uit te zoeken met welk minimaal bedrag ik gezond kan leven met mijn gezin. Dat verschil aan geld, dat wil ik gebruiken om o.a. mijn buffer te gaan opbouwen.

Wordt vervolgd..........

Liefs,
Lissey

4 opmerkingen:

 1. Het lijkt me inderdaad een hele uitdaging maar ik wens je veel succes. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben benieuwd hoe het gaat, is echt een uitdaging!!
  Gr. ANne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Anne, ik ga zo een blog erover schrijven, maar niet helemaal gelukt.

   Verwijderen