dinsdag 9 februari 2016

en toen was het februari 2016

Zoals de kop aangaf, toen was het februari 2016! Veel gebeurd in mijn leven waardoor ik nul komma nul zin had in bloggen. Gelukkig bleef ik redelijk in balans en dat zorgde ervoor dat mijn uitdagingen niet gelijk weer tot het nulpunt zouden zakken.

Wat gebeurde er zoal? Ik werd geconfronteerd met de gezondheid van de mens, hoe belangrijk die is en hoe je leven stil komt te liggen als je opeens iets/niet veel meer kunt! Ten eerste gelukkig was deze confrontatie niet in mijn eigen gezinnetje, maar wel bij mijn moeder en een lieve vriendin van mij.
Mijn moeder kreeg te maken met hartgerelateerde klachten na het overlijden van haar vader, mijn opa. Deels waren deze klachten lichamelijk te vinden, deels zat het in haar koppie. Gevoelens van verdriet, jarenlange mantelzorg en andere zaken die maar onderdrukt door haar werden. Die gevoelens wouden/willen eruit, logisch alleen dat lukt haar niet en daardoor besloten ook de artsen in het ziekenhuis dat het niet alleen lichamelijk was. Mijn moedertje hoe lief en aardig ik haar ook vind, toch is het moeilijk te zien dat iemand niet in de spiegel durft te kijken en probeert om daarmee een gezonder leven te creëren.
Toch vind/vond ik mijn moeders problemen niet het heftigste, ze is in goede handen, ze weten de aanleiding van klachten en ze is onder goede controle bij diverse specialisten. Mijn vriendin, dat was/is erg confronterend! Iemand van je eigen leeftijd die van de één op de andere dag niets meer kan! Specialisten kunnen geen aanleiding vinden en alle voor de hand liggende aanleidingen zijn het niet. Deels verlamd vecht zij nu met haar man en kids naar hopelijk weer een normaal leven.
In dit soort situatie's denk ik altijd wat heb ik het toch goed en als ik zeur, wat zeur ik nu! Tuurlijk ieder heeft zijn eigen verdriet en zijn eigen dingen, maar het relativeert wel even.

Nu alles weer iets rustiger is gaan we verder naar een ander leven, mijn ommezwaai die ik nog steeds aan het maken ben.
Mijn gewicht, volgens mij had ik vastgesteld dat ik aan het eind van het jaar op 68 kilo wou zitten. Stand momenteel 69, 6 kilo, niet verkeerd al zeg ik hetzelf. Ik kwam van ongeveer 73,4 kilo af dus we gaan goed. De 68 kilo ga ik zeker dit jaar halen en we gaan verder tot ik mij vooral lekker voel, want het afvallen is tot op heden gelukt door bewust te eten. Ik ben nog niet eens aan het sporten. Nu ik een aantal kilo's kwijt ben, merk ik juist dat ik behoefte aan sporten krijg. Aangezien ik meer energie heb.
Ik wou mij inschrijven voor een sportschool, maar het budget laat het niet echt toe, dus dan maar low-budget sporten! Wat ben ik nog aan het overwegen, maar ik denk dat het simpel thuis gaat worden met you-tube op mijn televisie gestreamd.

Ja en dan het boodschappenbudget, €150,- gaat hem niet worden. Ik vind het vanuit mijn eigen oogpunt niet verantwoord voor mijn gezin. Dan moet ik echt op bepaalde producten gaan beknibbelen, waar ik niet op wil inleveren. Maar met € 200,- ben ik al blij. Ik denk dat ik binnenkort maar jullie eens deelgenoot ga maken van mijn weekmenu om te laten zien hoe ik dat doe, maar voor nu kan ik wat tips geven alvast:
* Ten eerste mijn vriezer!!! Alles wat over is kliekjes, stukjes gebak, maar ook afgeprijsd gekocht vlees (lees op datum) gaat hier als het mogelijk is in de vriezer. Zo koop ik heel veel groenten en vlees op de datum met een korting van 30% a 35% korting en die gaan de vriezer in. Prima te eten daarna nog.
Maar ook restjes nasi, boerenkool, saus, zelf jus gaan de vriezer in. Op vrijdag is het hier altijd een rommelige dag rond etenstijd, dus is vrijdag restjes dag.
* Groenten en fruit van het seizoen. Groenten wat slecht wordt of restjes gaan in een soepje en fruit dat slechter wordt gaan in de smoothie, ben niet zo van de groene smoothies dus alleen fruit hier. Die smoothies verkoop ik aan mijn kids als een milkshake met een leuk rietje erin en dan hebben zij ook gelijk hun vitamientjes erin.
Ook van belang bij groenten; alles zelf schillen en snijden!!!
* Door de knieën in de supermarkt
* Wees creatief. Zo heb ik weleens een niet zo volle koelkast meer, maar wat ik wel heb lijkt soms niet te combineren. Lang leven het internet, je toets de ingrediënten in die je hebt en er komen verbazingwekkende gerechten naar voren! Ik zeg top en het maakt mij vaak happy.

Zo weer een lekker blogje.

Liefs

2 opmerkingen:

  1. Ik ben hier voor het eerst terecht gekomen, maar het klinkt alsof je ondanks alle gekkigheid je weer goed herpakt hebt. Fijn dat je ondanks alles toch je balans hebt kunnen behouden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk dat je hier terecht bent gekomen Karin. Ja ik heb geleerd dat als ik mij niet herpak/de balans weer vind ik domme keuzes ga maken ook zeker betreft geld.

      Verwijderen