dinsdag 24 augustus 2010

Creditcard

Ik ben lichtelijk allergies voor creditcards.Ik vind het een gevaarlijk product, die bij sommige mensen veel schade kan aanbrengen. Natuurlijk wel door het onvoorzichtig gebruik van die creditcard door mensen, ze kunnen er diep mee in de schulden komen.

Die allergie komt voort uit mijn gedachte, dat ik vind dat je geen geld kan uitgeven dat je niet hebt. Naar mijn idee gebeurd dat vaak met creditcards (niet altijd). Soms word het gebruikt voor praktische zaken, zoals ik zelf deze vakantie had gedaan.
Nooit heb ik een creditcard gehad tot dit jaar. Wij gingen op vakantie naar Frankrijk, waar je tolwegen hebt. De rijen voor de creditcards zijn altijd stukken korter dan die van het contante geld. Daarom heb ik een creditcard aangeschaft, puur daarvoor. Het geld daarvoor heb ik op mijn rekening en dat komt dus goed.

Waarom ik hier eigenlijk over blog, komt door mijn collega. Zij vertelde vandaag een creditcard te hebben aangeschaft, maar wist eigenlijk helemaal niet hoe dat werkte. Wanneer moest je daar bijvoorbeeld de rekening van betalen? Dat zoek je toch uit lijkt mij voor je zo'n product aanschaft?
Erger nog was haar vraag of je er ook mee kon pinnen, want ze zat een beetje krap deze maand. Kijk daar gaat het dus mis naar mijn idee en daarom vind ik ze zo gevaarlijk.

6 opmerkingen:

 1. Je kunt op je creditkaart ook geld storten, dus dan maak je geen schuld.
  In sommige gevallen is het makkelijk, wij hebben hem al jaren, maar gebruiken hem erg weinig.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb geen creditcard. Zou daar absoluut niet mee om kunnen gaan. Dat is net zoiets als rood mogen staan bij de bank en zoals vroeger, die betaalcheques. allemaal Nee voor mij, uit zelfbescherming.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou er ook niet mee om kunnen gaan!!! Voor geen meter. Teveel verleiding, heb er daarom ook geen.
  Wederom goed onderwerp: zo worden mensen zich hopelijk bewust!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een bloedhekel heb ik aan die dingen!!
  Je kunt er zo vreselijk door in de shit raken...geloof mij maar! Ik raad het iedereen af.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben ook járen zonder gedaan maar sinds een jaar of twee hebben we er toch een. Wij gebruiken het ding alleen om reizen via het www te boeken en verder voor niets. En vantevoren zorgen we ervoor dat er genoeg op staat!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed te horen dat hier een aantal dames zijn die ook bewust met de creditcard omgaan!

  BeantwoordenVerwijderen