donderdag 19 augustus 2010

Overwegingen 2

Voor een deel terugkomend op mijn blog van gister en de reactie van Zonnigenzuinig. Het liefste zou ik iets erbij doen vanuit huis. Ik wil namelijk niet mijn kleine meisje meer uren naar een opvang brengen als het niet nodig is en dat is het dus niet. Ik heb al gekeken naar thuiswerk. Op mijn eigen vakgebied weinig. Dus gekeken naar de welbekende inpakwerkzaamheden en enveloppen vouwen. Na wat uitzoekwerk vertrouw ik niet alle organisaties die dit soort werk aanbieden, dus durf ik de stap niet te nemen.
Toen kwam voorbij een webwinkel. Maar ook toen kwamen de vragen naar boven, waarin? Wil ik wel zelfstandig ondernemer zijn? en zijn er niet genoeg van dit soort webwinkels en is de markt dus niet verzadigd?
En zo blijf ik denken...en denken....

Maar ik heb sinds ik terug ben ook wat consuminder/bespaar overwegingen.
Toen ik een paar maand fanatieker hiermee begon en ook kennis maakte met diverse bloggers over dit onderwerp, gingen bepaalde dingen mij echt te ver die ik las. Voor iemand anders kon dat prima werken, maar ik zag mijzelf bijvoorbeeld geen plantjes water geven met water opgevangen van de douche.
Toch merk ik dat de laatste maanden een verandering heeft plaats gevonden. Zo gooide ik bijvoorbeeld na terugkomst van de vakantie het waterreservoir van het koffiezetapparaat weg en dacht: dit had ik best nog aan de plantjes kunnen geven.
Toen ik tegen mijn vriend vertelde dat er mensen waren in consuminderland die water opvingen van de douche, om vervolgens de plantjes water te geven dacht ik een vreemde reactie te krijgen. "Dat deden mijn ouders vroeger ook (die hadden heel weinig geld)! Ik dacht zo gek is het dus niet.

Wie weet ga ik dus over een nieuwe consuminder/bespaar-grens heen? Maar zo gek vind ik het nog niet. En als ik zelfs iets het mileu ermee bespaar? Weer zo'n gedachten die ik eerder niet had. Ja het is echt een virus dat consuminderen!

9 opmerkingen:

 1. Ben beniuwd hoe ver ik straks zal gaan maar douche water opvangen voor de planten?
  Zit er dan geen sop bij en gaan ze dan niet dood?
  Waarschijnlijk gaat het om het eerste water bedacht ik me net.
  Ik ben trouwens ook aan het bedenken wat ik thuis zou kunnen doen.
  Ben benieuwd wat er bij jou uit komt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik merk dat ik ook gemotiveerd word, door de diverse blogs over consuminderen, groen leven, bezuinigen.
  Dat is voor mij ook een reden geweest om te beginnen met mijn blog. Zo blijk ik nu toch wat bewuster te worden van bepaalde handelingen.

  Maar douchewater opvangen voor de planten, dat gaat voor mij te ver. Wel vul ik voor mezelf altijd flesjes met water, en als ik dat de volgende dag niet op heb, gaat het wel in de gieter. Dus alle kleine beetjes helpen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goh, zo zie je maar....geen idee is gek! Goed hoor! Ik raak hierdoor ook weer geïnspireerd....ga het kasboekjes weer in het leven roepen. Dan weet je gewoon waar je geld heen gaat!
  Veel succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Serieus, voor je plantjes? Dat lijkt me wel een gedoe zeg. Loop je met zo'n bak water te zeulen, krijg je de helft weer over je kleren :)

  Maar met de NL hoeveelheden regen... is een regenton op de kop tikken dan geen optie? Is ook nog lekkerder water voor je plantjes dan kraanwater met zeepresten..?

  Maar wel een goede overweging. Had een tijdje terug ook effe geen water in de keuken en toen viel 't me opeens zo op hoe vaak je de kraan gebruikt (en hoe vaak het eigenlijk ook niet hoeft)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heb je het boek je geld of je leven wel eens gelezen? dat is voor mij een enorme inspiratiebron.
  Koud douchewater/kraanwater eerst opvangen voor andere huishoudelijke zaken is eigenlijk wel heel erg milieuvriendelijk ook. alleen zit ik wel te bedenken, hoe zou ik dat dan doen? met een teil, een pannetje of direkt de plantengieter? haha

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha, leuk hoe iedereen reageert op het opvangen van douchewater!
  Of ik het echt ga doen is ten tweede, maar overweeg het serieus. Ik stap altijd onder de douche als hij aan staat en warm is. Dan is er dus al wat weggelopen, als ik nu het eerste eens opvang voor ik eronder sta kan ik het gebruiken.

  @Valhalla-> die regenton speelt inderdaad ook al in mijn gedachten

  Maar niet alleen het regenwater, ook oud water uit het koffiezetapparaat of de waterkoker. Vaak blijven daar restjes in over en na een paar dagen is het niet echt fris meer dus kan dat ook gebruikt worden.

  Iets wat ik ook overweeg, meterstanden op gaan schrijven

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb ook al vaak thuiswerk willen doen, maar ook ik heb twijfels bij die bureau's.
  Dus toch maar niet gedaan.
  Ben benieuwd waar jij je nieuwe bron van inkomsten gaat vinden.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ben nog steeds aan het denken! Maar hou jullie daar uiteraad van op de hoogte

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Budgetgirl

  Helemaal geen gek idee. dat water opvangen. We laten heel wat water weglopen. Ook bij de kraan beneden. Eer je warm water hebt, is er al aardig wat weggelopen. En met de senseo of andere koffiezetters blijft er altijd wel water in, wat je dan weer weggooit.Ik ga het toch eens uitproberen.

  Groetjes Puk

  BeantwoordenVerwijderen