woensdag 18 augustus 2010

overwegingen

Sparen deden we al jaren, soms met een doel soms ook niet.
Dit jaar zijn we druk aan het sparen voor allerlei plannen die wij voor volgend jaar hebben. Een bepaald bedrag heb ik in mijn hoofd en wil ik bereiken.

Toch brengt zo'n doel spanningen met zich mee. Ga ik het redden om het bedrag bij elkaar te sparen? Het zou goed kunnen. We zijn meer gaan sparen sinds we een betere spaarbank hebben gevonden met een goede spaarrente. Het budget voor het huishoudgeld is in het loop van het jaar gewijzigd, dit heeft zijn invloed op het spaarbedrag. Maar toch twijfel ik of ik het ga redden.
Zoals ik van de week al schreef ga ik kijken naar de vaste lasten, als ik daar in kan besparen gaat dat natuurlijk ook naar de spaarrekening, maar toch....blijft het knagen.
Dus speelde ik voor de vakantie met de gedachten om een tijdelijke baan erbij te nemen.Maar wat? Ik werk nu 2 dagen in de week en op mijn werk is zijn er niet meer uren mogelijk. Dus iets anders zoeken, maar ik wil niet teveel uren. Is er dan wel wat te vinden?

en zo speel ik maar met de gedachten. Zijn er mensen die dit herkennen en eventueel tips hebben? Ik hoor het graag.

3 opmerkingen:

 1. Hallo, bedankt voor je berichtje op mn blog!
  Voor nog een paar uurtjes werk per week zou je je kunnen aanmelden als alphahulp? Of probeer thuiswerk te vinden. Maar daar moet ook maar net bij je passen uiteraard. Aan de andere kant....als je een klein dochtertje hebt en je zou voor haar dan voor opvang moeten zorgen ben je a: eventueel oppasgeld kwijt en b: weer een paar uurtjes minder aandacht en tijd met haar.

  Doen jullie al met elke week contant huishoudgeld pinnen en darvan de boodschappen en alles doen? Dat is ook een ontzettende stimulans hoor, ik heb soms de 2 latste dagen nog maar 2 euro in zak en dan hoef ik alleen nog maar voor 2 dagen groente op te halen en dat lukt altijd wel. Verder heb ik niet zo spectaculaire tips...ben net als jij denk ik....in een vertwijfelde stadium van hoe redden we dit?! en wat een ander kan, kan ik ook!!!! ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hé Zonnigeenzuinig!

  Ja dat is mijn punt een beetje, de uurtjes met de kleine meid. Voor de dagen dat ik nu werk gaat ze naar de opvang, maar voor de rest is ze bij mij thuis. Dat vind ik prettig en fijn.
  Ik zou haar niet meer uren weg willen brengen, tenzij het nodig is. Maar dat is het niet in dit geval.
  Het allerliefste zou ik wat vanuit huis willen doen, maar wat?

  Ik pin elke week een vast bedrag die ik gebruik voor de wekelijkse boodschappen. Voorheen deed ik dat per maand, maar bleek vaak aan het einde van de maand een tekort te zijn. Nu ik het wekelijks doe heb ik een betere stok achter de deur en een overzicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zit enigzins met hetzelfde probleem. Ik heb een grote vent, van inmiddels alweer 7. Maar ik weiger dus fulltime te gaan werken. Mijn doel is perse woensdagmiddag vrij te hebben. Wat vaak betekent: woensdag niet werken.
  Ik sta ingeschreven bij 5 uitzendbureaus, maar verder dan schoonmaakwerk komen ze niet. Ik sta nu dus deze zomer schoon te maken, 2 dagen per week. Het levert geld op, dat is alles.
  Maar vrijwel alle andere baantjes zijn voor een paar uur per week of gelijk fulltime. Ik wil perse ergens tussenin zitten.

  Doordat we druk zijn met het vinden van een eigen huisje, ben ik ontzettend druk aan het sparen. Waardoor ik ook allerlei kostenposten onder de loep neem. Ik had een heel erg realistisch doel gesteld voor dit jaar, wat ik komende maand ga halen. Er was dus meer mogelijk.

  BeantwoordenVerwijderen