donderdag 16 september 2010

een beetje teveel allemaal

Soms heb je dat weleens, dat alles een beetje teveel word. Ten eerste zit ik niet in een dipje, maar heb gewoon erg veel aan mijn hoofd en ben daardoor onrustig.

Die dingen die spelen, zijn van verschillende aard. Maar consuminderen/besparen speelt ook een rol. Ik merk dat ik tegen de makkelijke besparingen-grens ben aangelopen. Ik weet dat ik nog meer kan besparen, maar daar moet ik meer moeite voor gaan doen. De moeite wil ik wel nemen, maar kan de tijd niet vinden. Omdat ik naast dat ook bezig ben met andere dingen in mijn hoofd. Daarnaast is mijn huis boven een chaos en krijg ik het niet opgeruimd. Zeker met mijn kleine meisje, die nadat je het hebt opgeruimd nog erger achter mij weer overhoop trekt grrrrrr....!

Helaas heb ik zoveel aan mijn hoofd dat ik er slechter van ga slapen, niet meer kan ontspannen. Dus daarom is nu mijn grens bereikt. Ik moet wat doen vind ikzelf.

Het lucht al wel lekker op om het hier te vertellen, normaal wil ik niet zo klagen want zo zie ik het. Er zijn toch wel meer vrouwen die de dagelijkse huishoudelijke taken verrichten, werken, moeder zijn, adminstratief werker (huisadm.) en bespaarexpert (hahaha).

Iedereen die tips voor mij heeft, laat ze maar komen. Iedereen die het herkend kom maar met je verhaal!

Liefs,
BudgetGirl

10 opmerkingen:

 1. Meid, ik herken het helemaal. En dan heb ik nog niet eens een klein meisje in huis lopen. Soms wil je zoveel, maar ontbreekt de tijd. Ja en dan zie je opeens alles he... dat ene hoekje daar mag ook wel weer een sopbeurt, dit hoekje hier moet worden opgeruimd, oh even dit halen, oh even dit doen en ga zo maar door.

  Tip: neem gewoon een avondje vrij af. Laat de boel de boel... en geniet van je vrije avond.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik herken het ook, en heb ook geen kleine kinderen meer.
  Nog bedankt voor je berichtje. Ik had het idee dat in comsuminderland € 75 per week best nog wel veel was.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Marti's tip is een goeie: even afstand nemen, even rust nemen, dat werkt vaak beter. Anders ga je als een kip zonder kop aan de slag en wordt het steeds chaotischer.
  Als je rust in je hoofd en je lijf hebt, dan lijkt alles ineens een stuk makkelijker!

  groetjes,
  Lilian

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Meis je kunt gewoonweg als je jonge moeder én werkend én een huishouden hebt niet alles perfect in orde hebben. Je zult prioriteiten moeten stellen wat voor jou het allerbelangrijkste is en wat daarna etc. etc. En heb je geveol dat je in de rommel zit, maar is je kindje tevreden, dan is dat toch het allerbelangrijkste?
  Probeer voor jezelf rustpunten op een dag te maken voor jezelf, dat je eventjes kunt lezen of een dutje doen op de bank, klinkt gek, maar het is soms echt nodig om even bij te tanken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Herkenbaar. Zeker nu tijdens de verbouwing. Het einde nadert, maar ook mijn energie is bijna op! Ik doe net als zonnig ook geregeld een dutje en als dat niet lukt op tijd naar bed en de boel de boel laten af en toe. Of juist een paar uur flink ertegen aan met opruimen en poetsen, helpt enorm tegen malen moet ik zeggen, als dat het is. De wereld om je heen heb je niet in de hand, maar die ene kamer opruimen, dat kan ik dus lekker wel;)
  En dan uitgeput op de bank een uurtje (zonder tv doe ik dat, minder prikkels, meer rust)

  Maar wat het ook is bij jouw; sterkte en we zijn er voor je! Je doet het hartstikke goed hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Neem eens vrijaf van de hoeveelheid huishoudelijk werk.
  Is het nu echt zo erg als er een keer stof of een stofpluisje ligt?
  Geniet van je kleine meisje. Die tijd komt niet meer terug, het huishoudelijk werk wel.

  Geniet!!!! en doe het hoogstnoodzakelijke.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat vervelend dat je er slecht van gaat slapen. Dan rust je helemaal niet meer uit en kom je in zo'n cirkel terecht. Je bent wel erg van deze tijd want we willen allemaal zoveel en vooral over erg goed in zijn. En waarom? Ik weet het niet hoor. Ik wil ook altijd mijn huis spik en span, maar dat lukt toch voor geen meter. Ik vind alles leuk en wil overal aan meedoen.En als ik dan tegen mijzelf zeg: Vandaag effe niet, dan voel ik me weer schuldig. Domme situatie.
  Laats zei iemand tegen mij: Het huis is er voor mij. En niet andersom. En dat vond ik wel een goede.
  Maar echt tips, zoals hierboven, heb ik niet voor je. Ik hoop nog dat jij de ultieme tip krijgt die ik dan ook meteen kan uitproberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Toen ik werkte heb ik altijd een huishoudelijke hulp gehad. Ik vond dat altijd heel erg helpen. Wanneer de hulp kwam, hielp ik ook mee. Dat is dan echt een stok achter de deur.Gr. LZV

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel herkenbaar!! En ik zou willen dat ik de (of tenminste 'een') oplossing voor je had, maar ik kamp eigenlijk met hetzelfde probleem. Ik denk dat het vooral een kwestie is van toch met kleine stapjes steeds over je 'makkelijk>moeilijk' grens heen gaan, waardoor je meer als makkelijk gaat zien. En niet alles in één keer willen, maar dat is ook lastig ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bedankt voor jullie lieve en opbeurende reacties! Ik ga er verder op in, in mijn blog van vandaag

  BeantwoordenVerwijderen