woensdag 1 september 2010

even weer een berichtje!

Deze week had ik mijn hoofd vol, vol van zorgen maken! Zorgen om mensen en situaties, maar ook om geld.
Kreeg namelijk deze week een rekening van onze auto + een andere zeer hoge rekening. Ik had ze wel ingecalculeerd, maar als je het van je rekening ziet afgaan doet het pijn. Zeker als je wat spaargeld moet bijstorten om de rest van de vaste lasten door te laten lopen.
Maar nu is er weer rust, met wat puzzelen in de cijfers, is het mij wel weer gelukt en gaan we er weer tegen aan met sparen en besparen.

Langzaam begint mijn bewustzijn voor kleding kopen ook te veranderen. De drang voor mijzelf word al minder. Ik krijg het gevoel, misschien helemaal niets te hoeven kopen dit seizoen. Of het gevoel gaat uitkomen weet ik nog niet, maar kijk nu weer met een andere blik in mijn kledingkast! Ik zie nu combinaties, die ik in jaren niet heb gezien. Als ik die maak, zie ik er weer anders uit en hoef ik wellicht niets nieuws te kopen.
Hetzelfde geld voor mijn kleine meisje! Ook daar bespeur ik een mindere drang. Voorheen als er een nieuw seizoen zich aankondigde kocht ik direct alles wat ze nodig had en daarna alles wat ze niet nodig had. Nu laat ik het rustig op zijn beloop en zie ook combinaties die ik niet eerder heb gezien.
Ook die geeft mij weer rust en langzaam ontspan ik weer. Mijn hoofd weer leeg om verder na te denken over mijn besparingen op de vaste lasten! Samen met mijn bespaarboeken die ik vanochtend uit de bieb heb gehaald moet dat wel lukken!

11 opmerkingen:

 1. Herkenbaar. Wij hadden verleden de week de autokosten, € 325,= voor een beurtje...

  Wat kleding betreft, denk ik nu hetzelfde over als jij. Toevallig heb ik vanmorgen mijn hele kledingkast uitgemest... en ik zag dat ik nog genoeg heb voor de komende winter. Dus ik hoef ook niets te kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohhww, hier gaat de auto ook voor een APK! Kan soms zo duur uitvallen, bah!
  Qua kleding koop ik al niet heel veel, ik maak veel zelf en verbouw ook af en toe wat. Check mijn bloggie blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die drang wordt met de dag minder! Leuk blog! Minder leuke rekening...dat doet altijd even auw, ja...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker dat je het gevoel hebt om niet meer te moeten. Je zult zien dat het makkelijk lukt.
  Of dat met je meisje ook het geval is valt te bezien.
  Want kleine meisjes worden helaas groter!
  Succes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Balen he als je zo voor een paar dure rekeningen komt te staan, maar hee....je moet maar zo denken: danzij jullie zuinige manier van leven kunnen jullie dit inéénkeer betalen en ook al is er iets van de spaarrekening gehaald...het is allemaal van jullie eigen geld en morgen is er weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij hadden de vorige maand ook een hoge rekening voor de auto, en dat is echt balen.
  Wat kleding betreft, zie ik net als jij eerst nadenken en dan misschien kopen.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn auto werd vandaag ook apk-gekeurd, en hoewel het hartstikke meeviel (alles was goed), toch even slikken van de rekening...

  Ik heb ook laatst mijn kledingkast opgeruimd en het deel wat ik echt nooit meer droeg in de container voor het Leger des Heils gedaan. Helaas zie ik vooralsnog geen nieuwe kledingcombinaties... Misschien eerst maar eens een lijstje nodig wat ik echt nodig heb, en dan eens gaan kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat minder kleren kopen werd bij mij na een tijd praktisch niks meer. Als je eenmaal 'ontplugt' van kleren/winkels/shoppen wordt het steeds meer een automatisme en wordt je creatiever met wat je hebt.
  En één ding heb ik inmiddels bereikt, de dag kwam dat manlief aandrong dat ik kleren kocht. HA! KIjk, dan is het pas écht leuk. Maar ik liet me echt niet helemaal gaan. Dat is echt dus voorbij! (iig op kleding-gebied, de rest wordt aan gewerkt ;)

  Rekeningen=rot. Maar gelukkig had je het geld er wel voor. Dat is ook erg fijn!!

  Let wel op met garages (en zeker de quick-fit!)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Herkenbaar! Mooi is dat hè, als je merkt dat je verandert?!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Allemaal bedankt voor jullie leuke reacties! Ik geniet er elke keer weer van als ik ze lees.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik lees tot nu toe af en toe mee, maar nu toch een reactie. Voor mijn dochter koop ik jurkjes en tuniekjes altijd groter dan nodig. Nu heeft ze bijvoorbeeld maat 92 en ik heb bij H&M een leuke tuniek gekocht in maat 104. Die kan ze nu aan als jurkje (met een maillot eronder) en van het lente als jurkje met een broekje eronder. Volgende herfst kan hij dan als echte tuniek. Misschien de lente daarop nog wel. Zo kan ze ruim anderhalf jaar met een kledingstukje, wat toch best lang is voor die kleintjes!
  Waterschoentjes en laarzen koop ik ook altijd een maat te groot, aangezien ze die toch niet veel dragen (vorming vd voet). Laarsjes gewoon met dikke sokken in de winter ipv speciale snowboots.

  Succes met consuminderen!
  Pauline

  BeantwoordenVerwijderen