vrijdag 3 september 2010

kleding + eens even terug blikken

Ik heb mijn keuze gemaakt, er komt een budget voor de kleding! Op die manier ga ik selectiever kopen en als het op is, ja jammer dan. Alleen vind ik het nu moeilijk om een bedrag te bedenken! En op welke manier ik dat budget ga beheren? Vraag ik hier een aparte betaalrekening voor aan? Of word het geld pinnen en in een potje stoppen?
Hebben jullie ervaring? Hoe doen jullie dat? Alle tips zijn welkom!

En ja ik zat vandaag eens terug te blikken, wat heeft besparen en consuminderen mij de afgelopen maanden gebracht?
Ik zal het je vertellen:
* geen geld meer overboeken van de spaarrekening naar de betaalrekening voor de normale vaste lasten;
* een lager huishoudbudget, waar ik zelfs van spaar!!!!
* meer creativiteit in combinaties van kleding en het bereiden van eten (wat ook nog lekkerder is);
* voor een deel rust, minder zorgen over het geld;
* een hobby (consuminderen en besparen)
* meer dingen, relaties en situaties gaan waarderen;
* meer discipline;
* meer inzichten;
* meer kracht, strijdlust!

Dat is toch behoorlijk veel, als ik het zo terug lees! En ik vind het heerlijk wat het mij allemaal wel niet brengt. Ik ga verder, verder in mijn ontwikkeling en bewustwording op dit gebied! Ik heb nog een paar doelen die ik wil halen, dingen die ik wil uitproberen of het bij mij past! Ja ik heb nog een hele weg te gaan.

7 opmerkingen:

 1. Leuk om zo op een rijtje te zien wat het consuminderen je allemaal brengt! Het is heel wat! En ik krijg zo ook weer meer inspiratie en motivatie om ermee door te gaan en het eventueel wel uit te breiden! Bedankt daarvoor! Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik pin elke week contant huishoudgeld en doe daar de boodschappen van en kleine uitgaves en wat ik over houd stop ik in een potje en dat is ons kleedgeld. maar dit is min of meer een testfase en ik weet dus niet of dit helemaal wel zo uitkomt. voorheen spaarden we dit geld ook op voor uitstapjes of geld voor een vakantie of een onverwachte aankoop ed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik mag 100 euro per maand besteden aan kleding, stof e.d. van mijzelf en dan voor 2 personen. Gelukkig heeft manlief neit zoveel nodig. Ik hou dit zelf bij, ik schrijfop wat ik uitgeef en wat er nog over is. Dus eigelijk 1200 per jaar en dat is dan weer 600 per persoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als ik kleedgeld zou krijgen (mijzelf zou geven) zou ik het opmaken of ik nu iets nodig heb of niet. Maar volgens mij kan jij er beter mee omgaan dan ik. Waarom schrijf je het niet gewoon op. Hoef je geen aparte pot ervoor te maken.
  Ben benieuwd wat jouw bedrag gaat worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik koop voorlopig geen kleding meer. In het verleden zoveel gekocht, dat ik nu in mijn eigen kast kan winkelen.

  Groetjes Puk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heb een tijdje terug alles heel kritisch doorgenomen en een heel kleine garderobe overgehouden. De rest weggegeven en verkocht.

  Nu koop ik iets als ik het echt nodig heb. (en 'echt nodig hebben ' blijft natuurlijk altijd relatief)

  Heb voor de winter een paar dikke gebreide truien en vesten gekocht, deels via MP. Omdat ik weet dat ik dat echt elke dag draag als het koud is.

  Budgetten daar doe ik niet aan omdat ik denk dat dat niet werkt. Voor ons niet dan in elk geval.

  Succes, ben benieuwd hoe je het gaat doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bedankt voor de reacties! Ik heb weer wat meer hersenspinsels gekregen om verder te borduren op mijn kleedgeld budget en voel mij daarnaast vereerd dat ik mensen kan inspireren.

  Ik hou jullie op de hoogte.

  Een dikke kus!

  BeantwoordenVerwijderen