zondag 5 september 2010

Nog even over de kleding...en mini-sparen! (en nog wat andere dingen)

Super leuk om te lezen wat een reacties ik telkens krijg op mijn blogs en zeker op de laatste blog, over mijn kledingbudget. Door jullie reacties ben ik nog gemotiveerder om dit kledingbudget door te zetten. Over de vorm kan ik nog niet zoveel zeggen, maar dat ga ik onderzoeken. Ga mij inlezen op het net over wat andere mensen voor een budget op stellen.

en nu mini-sparen! Vandaag door mijzelf bedacht, hihihi! Ik spaar maandelijks een vast bedrag en wou dit eigenlijk iets verhogen. Maar op één of andere manier had ik het gevoel dat als ik bijvoorbeeld € 20,- extra op het maandbedrag zou doen het niet zou lukken om uit te komen met de vaste lasten. Stom, maar mijn hersenen blokkeerde mijn spierkracht om mijn maandbedrag aan te passen. Terwijl mijn gevoel zei ik kan het best missen, zo'n hoog bedrag is het niet.
Jawel vandaag de oplossing. Mijn inkomen komt wekelijks binnen, dus als ik daar eens wat meer mee kon doen? Zo gezegd zo gedaan. Vanaf woensdag wordt er elke week een bedrag van € 5,- extra aan spaargeld naar mijn spaarrekening overgemaakt. Klein maar fijn, want jaarlijks is dat toch € 260,- extra sparen. Zo zie je wat mini-sparen je kan brengen!

Vandaag heb ik een heerlijke dag gehad met ons gezin, heerlijk relaxen! Lekker in de zon een boek gelezen (natuurlijk van de bieb). Meer doen met minder, van het vrekkenechtpaar, voor mij een heel inspirerend boek. Zoals het op mij overkwam is consuminderen creatief zijn! ja ergens wist ik dat wel, maar drong het nu echt tot mij door soms valt het kwartje gewoon later. Creatief zijn vind ik geen nare hobby! Het gaf mij meer stimulanse om te zoeken naar nog meer bespaarmogelijkheden!

4 opmerkingen:

 1. Wat goed dat je nu wekelijks gaat sparen! En inderdaad veel kleine beetjes worden een hoop. Ik doe het sinds kort ook. Ik krijg ook wekelijks loon en dan sluis ik direct een deel door naar de spaarrekening. "Pay yourself first" zoals ze in Amerika zeggen.

  Ik heb vandaag ook in een boek zitten lezen van het 'vrekkenechtpaar', maar dan Je geld of je leven. Ik zag het echtpaar ook laatst voorbij komen in een documentaire over sparen. Dan zie je een beetje hun inrichting thuis. Erg leuk om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik spaarde altijd een vast bedrag. Toen bleek, dat ik maanden achter elkaar geld overhield, heb ik mijn spaar bedrag verhoogd. Als ik toch eens een dure maand heb, is dat een extra stimulans om toch uit te komen. Goed van je dat je extra gaat sparen!

  Groetjes Puk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wekelijks sparen is een goed idee! Dat doe ik ook al jaren, meestal begin ik met 1-a-day, oftewel: een euro per dag. Ik voer dan gewoon in dat er automatisch elke week €7 wordt overgemaakt. Steeds als ik weer bezig ben met mijn plaatje op orde te krijgen, probeer ik of ik er 10% bij kan krijgen, dus €7,70, etc. En daarnaast spaar ik sowieso nog maandelijks een vast bedrag + 10% van mijn loon. Ook dat gaat automatisch.

  BeantwoordenVerwijderen