maandag 6 september 2010

Eye-opener! en weekmenu

Met mijn huishoudbudget van € 70,- kom ik telkens uit, daar spaar ik ook elke keer van. Soms hou ik € 10,- over de andere keer 30 cent!
Toch was ik benieuwd of ik nog lager kon komen te zitten, met het boodschappengeld maar dan wel zonder te hoeven inleveren op gezond eten en goed eten???
In eerste instantie kwam ik niet tot een oplossing, tot vandaag!!!!

Maandag is altijd mijn vaste boodschappendag. Ik maak altijd in het weekend een lijst aan de hand van een weekmenu en de reclameartikelen. Deze week hadden ze een tweetal producten in de aanbieding bij de AH (2de gratis)! Het ging om rundergehakt (altijd in de vriezer) en lassierijst (risotto had ik nodig). Dus gewapend daar naar toe en voor heel weinig geld gekocht wat ik nodig had.
Daarna naar de Lidl, mijn vaste winkel. Kwam ik tot de ondekking dat het gehakt, zojuist gekocht bij de AH 1,50 goedkoper was door die actie dan bij de Lidl. Ik zeg in de pocket.
Daardoor besefde ik dat ik toch iets breder moest gaan kijken. De lidl is een goedkope winkel, maar niet alles is per definitie goedkoper (zoals velen al schreven). Dus vanaf nu beter op de aanbiedingen letten.
Na de lidl ben ik nog even naar de C1000 geweest, omdat ik het vermoeden had dat een aantal producten die ik bij de Lidl kan kopen wellicht daar goedkoper zouden zijn! En ja hoor......! Helemaal gelukkig.

Mijn conclusie, voortaan beter op de aanbiedingen letten van de overige winkels. Zeker de Lidl, C1000 en AH zitten bij mij allemaal heel dichtbij en bij elkaar. Daarmee verlies ik dus geen tijd en benzine.
Wellicht kan ik met deze bewustwording wel naar de € 50,- per week. Ik ga de uitdaging aan. Nu zit ik ongeveer op de € 38,- voor deze week, dus het zou kunnen lukken.

Tot slot nog mijn menu:
* maandag: witlof, krieltjes en vlees;
* dinsdag: chicken tonight;
* woensdag: bonenschotel;
* donderdag: macaronischotel;
* vijdag: zalm, aardappels en sla;
* zaterdag: ergens anders eten;
* zondag: broodje hamburger.

2 opmerkingen:

  1. Goed hoor, mij lukt het sinds 2 weken om van € 75 mijn weekboodschappen te doen, als dit nu een tijdje lukt wil ik ook proberen over te houden van die € 75.

    BeantwoordenVerwijderen