dinsdag 28 september 2010

waar ben ik besparend mee bezig?

Zo weer even bloggen, met meer dan alleen mijn weekmenu. Had vorige week weinig tijd ervoor.
Zoals ik eerder schreef heb ik een huishoudbudget van € 70,- per week, voor een paar weken terug heb ik getracht het voor € 50,- te doen, maar dat lukte niet.
Laatst vond ik een receptensite met budgetmenu's, zelf bewaar ik ook altijd dit soort menu's uit folders en daarom ga ik het opnieuw toch proberen of de huishoudkosten omlaag kunnen. Wat wel belangrijk is, is dat de voeding gezond blijft. Mocht ik daar om wat voor reden over twijfelen dan blijft het gewoon € 70,-.

Het kledingbudget, dat gaat binnenkort in werking. Eind deze week komt de kinderbijslag binnen en dan gaat het beginnen. Ben zo benieuwd of het haalbaar is. Toch speel ik ook nog met de gedachten om naailessen te gaan nemen. Iemand uit mijn omgeving heeft dat gedaan en ontzettend leuke dingen voor haarzelf gemaakt. Mij lijkt het leuk om voor mijzelf en mijn dochter dingen te gaan maken. Dus daar denk ik nog een beetje over na. Mijn grootste twijfel is of ik fanatiek dingen ga maken als ik zo'n cursus heb gevolgd. Vaak koop ik mijn kleding voor mijzelf en mijn dochter niet al te duur en is het dan niet goedkoper om daar te blijven kopen?

Afgelopen week onze computerkamer opgeruimd. Op deze kamer doen wij (lees=ik) de administratie. Maar er was een bom ontploft, er moest echt opgeruimd worden. Dus ben ik begonnen. Tijdens het opruimen, kwamen de consuminderkriebels naar boven. Waarom zou ik de geopende enveloppen weggooien? Die kan ik prima gebruiken als notitiepapier voor mijn boodschappenlijstjes bijvoorbeeld. Dus ik alles op een stapel gelegd, nou behoorlijk wat. Dus dat gaan we maar doen, enveloppen bewaren om te gebruiken.

En ja van het weekend ben ik te vinden op een rommelmarkt. Ik ging eens kijken hoeveel spullen je hebt die je niet meer gebruikt, wat had ik veel. Zonde om te laten staan. Dus een partner in crime gezocht en gevonden die ook mee gaat verkopen. Ik denk dat alles wat ik niet verkoop breng bij de kringloop, of wellicht dat ik het aan één of andere stichting kan doneren voor mensen die het hard nodig hebben, maar het niet kunnen betalen.
Eén ding is zeker, het gaat niet de prullebak in en ik laat het niet verstoffen.
Ik ben heel benieuwd hoe de rommelmarkt zal verlopen. Alles wat ik verkoop, gaat direct naar de spaarrekening.

7 opmerkingen:

 1. wat een goed idee met die enveloppen. Ik mik ze ook altijd in de prullenbak en gebruik een schrijfblok voor mijn lijstjes c.q. boodschappenlijstjes.
  Ik heb een budget van 75 euro per week maar wil deze week 65 euro gaan proberen. Ben benieuwd.

  Fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zelf kleding maken is natuurlijk ook gewoon leuk, een hobby. Je kan de prachtigste dingen maken helemaal naar je smaak. Dus of het goedkoper is weet ik niet...maar als je er veel plezier aanbeleeft is dat het natuurlijk wel waard.
  Veel plezier op de rommelmarkt. Deed ik vroeger ook altijd. Was super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh een rommelmarkt! reuzegezellig...ben benieuwd
  wat je er gaat van vinden!
  Ik hou ook alle mogelijke papiertjes en eveloppen
  bij om notities op te maken, ik hou ze bij elkaar
  met een wasspeld...een alternatief notitieboekje :)
  Met naaien heb ik geen ervaring, heb op dat gebied twee linkerhanden vrees ik :)
  geniet nog van je dag
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die truc van die enveloppen gebruik ik ook! Eigenlijk komen notitieboekjes hier gewoon niet op, omdat ik alles opschrijf op papier uit de papierbak (staat hier onder mijn bureau, dus lekker makkelijk).

  Voor wat betreft zelf kleding maken: verkijk je ook zeker niet op de kosten van stof, ritsje hier, knopen daar, etc. Als je van jezelf al weet dat je voordelig koopt, dan zou ik geloof ik eerst beginnen met kapotte dingen zelf repareren. Mocht je de smaak echt te pakken krijgen, kun je altijd nog een cursus doen en dingen compleet nieuw gaan maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik maak ook zelf kleding en vind het heel leuk om te doen.
  Je kunt wel het beste proberen om je stofjes zo goedkoop mogelijk te scoren. Op markten bijvoorbeeld anders is het echt niet goedkoper.
  Maar je draagt dan wel iets wat echt niemand anders heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zelf iets naaien is handig als je een bijzondere gelegenheid heb. Waarbij je een ongewone outfit nodig hebt. Dat is mijn ervaring.

  ik besloot deze week ook gewoon het overgebleven stuk papier (na het uitprinten van verzendbon) te gebruiken om alle adressen op te schrijven, waar ik dingen naar moet opsturen.

  Ik doe komende 8 weken nog druk met marktplaats en daarna doen we hier ook een rommelmarkt. Hopelijk kan ik eigelijk zoveel mogelijk al kwijt voordien.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een goed idee. Ga ik ook maar eens doen. ik gooi namelijk altijd alles weg.

  BeantwoordenVerwijderen