woensdag 29 september 2010

nieuwe bespaar plannen want het moet!

Bedankt voor alle reacties weer op mijn blog van gister! Leuk om te lezen dat sommige de enveloppen theorie al hanteren en dat sommige nu op een idee zijn gebracht! Ik ben deze week alle enveloppen op een stapel aan het leggen en besef nu pas hoeveel wij weggooien, wat gewoon te gebruiken is. Vind het echt zonde, dus worden ze hier opnieuw gebruikt.

Helaas is het gister nog niet gelukt (toen ik mijn weekboodschappen ging doen) om rond de € 50,- te komen. Het was weer rond de € 70,-. Toch blijf ik het proberen en wens @ eenstapjeharder ook heel veel succes om haar budget naar beneden te krijgen! Wellicht kunnen we elkaar stimuleren, hahaha.

Want ja het is hard nodig. Helaas is ons inkomen iets gezakt, (iets???) toch wel redelijk. Dus gister weer even achter de computer gekropen en een berekening gemaakt, blijkt dat ik nu quit speel maar eigenlijk geen ruimte meer heb voor extra's en cadeau's. Poeh dat was even slikken. Ik zag het op het computerscherm, maar het voelde alsof er een dikke schuld stond. Even wist ik het niet.
Dus ik in bad, om te ontspannen, thee erbij en ik kwam weer bij zinnen. Want ja, we sparen een redelijk bedrag. Daar kan ik in schipperen. Maar eigenlijk hebben wij voor het sparen een bepaald doel voor ogen dus kan het op een andere manier?
Ja dus die boodschappen, maar ook:
* energie besparen (ja ik ga de standen opschrijven en echt opletten dat er niets overbodigs aanstaat)
* verzekeringen vergelijken en kijken waar ik daar in kan besparen (was ik toch al van plan)
* rommelmarkten en marktplaats
* nog meer ideeën.....
* maar ook was de gedachten zal ik meedoen aan zoiets als Euroclix?

Dat laatste ik weet het niet? Kan niet zo goed beoordelen of ik daar wat uit ga halen. Moet ik daar veel energie in steken? En die inkomsten zal ik vast ook aan de belastingdienst op moeten geven? Is mij dat allemaal waard?
Als er ervaringsdeskundigen (onder mijn lezers) zijn met dit systeem of soorgelijke systemen, dan lees ik graag jullie reactie.

Het word wel wat, maar moet weer even mijn best doen.

7 opmerkingen:

 1. Hoi,
  Leuke blog!
  Volgens mij schiet het geld verdienen bij Euroclix niet echt op. Ik heb het zelf een tijdje gedaan, maar ben er maar weer mee gestopt. Bij mij zette het in ieder geval geen zoden aan de dijk. Ik had iets van 5 euro na 3 maanden ofzo...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. euroclix is een goede, maar erg snel gaat het niet. Elke dag even 2 minuten klikken gaat overigens wel redelijk ongemerkt.
  ik heb ook moneymiljonair, deze gaat een stuk harder, door allerlei puzzeltjes elke week. Ik liet dit jaar al €37,50 uit betalen.

  Het zijn natuurlijk geen gouden bergen. Maar ik doe er de sinterklaaskadoos mee. (ik heb meerdere programma's zoals dat)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Euroclix schiet inderdaad niet zo hard op, maar alle kleine beetjes zijn meegenomen.

  Toevallig heb ik gisteren een blogje geschreven waarin ik schreef dat ik weer een uitbetaling van Moneymiljonair had. De vorige keer was begin augustus. Dus dat gaat best snel, vind ik zelf.
  Je hebt daar, zoals lottebees al schreef, elke week een puzzeltje, verder je klikmailtjes en als je af en toe een enquete invult, gaat het helemaal hard. Ik vul de enquete's dus altijd zo in dat ik er geen reclame van krijg, want daar houd ik niet van.

  Ik denk dat ik er een paar minuutjes per dag mee bezig ben, met de diverse klikmailtjes ed.

  Maar of je er rijk van wordt? Nee, dat niet, maar je hoeft het dus ook niet op te geven aan de belasting.

  Als je mee gaat doen, doe dan mee via iemand die al lid is, dan krijgt die ander zelfs ook nog een bonus.

  Kijk maar wat je doet, maar verkopen van overtollige spullen levert natuurlijk sneller geld op.....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Electriciteit noteren wordt pas leuk na een jaar want dan kun je per week de boel naar beneden weten te werken.
  Is erg leuk om te doen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als ik je blog lees, ben je al flink bezig met besparen en plannen om te besparen:
  verzekeringen vergelijken
  boodschappenbudget
  meterstanden bijhouden
  Heel goed!
  Er zijn nog wel wat te bedenken:
  Zeg je ook overtollige abonnementen op? Koop je tweedehands en kringloop? Ga je winkelen in je eigen garderobekast om kleding te vinden waarvan je niet eens meer wist dat je ze had? Ruil je kinderkleding met andere moeders?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Moneymiljonair gaat sneller dan Euroclix, althans dat is mijn ervaring. Ik vind het geen belasting en zeg dus: makkelijk verdiend.

  Succes met de aanpassingen, ook hier moet behoorlijk gecheckt worden de laatste tijd...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Inderdaad, ik doe ook aan moneymiljonair (die gaat vrij snel), goudscout, betaaldemails, euroclix, ipay en ikziehetzo (voor cadeaubonnen bol.com). Ik ben pas 2 maanden bezig en doe zo'n 3x per week klikken op de mails. Ik heb bij moneymiljonair in die 2 maanden al bijna 9 euro bij elkaar geklikt dus best snel en het kost niks, een paar minuutjes per keer.
  Succes met je beslissing

  BeantwoordenVerwijderen