vrijdag 22 oktober 2010

Vanmiddag maar weer eens de tweedehandswinkel proberen!

Voor een paar maand geleden ging ik met mijn consuminder-/bespaarvirus richting de tweedehandswinkel! Dit, omdat velen er laaiend enthousiast over waren. Ik vond het wat tegenvallen, vooral voor kleding van mijzelf en mijn dochter zag ik niets.
Toen was ik nog heel erg bezig, met die kleding, waar ik al diverse blogjes aan heb gewijd. Dus hoopte ik dat te vinden bij de tweedehandswinkel, en ja dan valt het tegen.
Vanmiddag wil ik lekker even op de fiets met mijn meisje weg, naar de tweedehandswinkel heb ik besloten. En nu ga ik met een open blik! Ik heb niets nodig, kijk lekker rond en ga beoordelen of een tweedehandswinkel nu echt wat voor mij is! Ook ben ik wel een beetje aangemoedigd door de rommelmarkt waar ik op gestaan heb, ook daar zag ik leuke dingen voor weinig geld. Maar ik zag het doordat ik niet doelbewust zocht!

En die rommelmarkt, ja dat is ook nog zoiets. Het bloed kruipt echt waar het niet gaan kan, want wil toch weer een keer op zo'n markt gaan staan. Toch moet je natuurlijk hopen dat je het kraampje eruit zal halen. Toen bedacht ik mij, kan ik niet een keer een "schuur-sale" houden gewoon aan huis! Net zoals mensen dat in Amerika doen, iemand ervaring daarmee?

8 opmerkingen:

 1. Mag je zomaar aan huis verkopen dan? Nederland kenende zullen daar best weer regels voor zijn. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij zit er best nog verschil tussen verschillende kringloopwinkels. In verschillende blogs lees ik dat je het beste naar kringloop in de rijkere buurten kunt gaan. Ik ga het eerdaags uittesten, want idd waar ik tot nu toe ben geweest valt het tegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eenmaal op een rommelmarkt te hebben gestaan vraagt naar mee hé? ;o) Hier nog zo eentje hoor!
  Ik heb het laatst samen met mijn vriendin gedaan: allebei een halve kraam. Scheelt de helft van de huur en het is nog gezellig ook!

  Die schuur- of kofferbakverkoop gaat bij mij ook vaak door het hoofd, maar denk dat er inderdaad wel hier en daar een regel voor zal zijn.

  Kijk ook eens of je een winkel van "Het Goed" bij je in de buurt hebt zitten. Over het algemeen zien die er netjes uit en hebben ze mooie spullen. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb wel eens zo'n tuinsale gedaan. Ik had toen nog een internetwinkel. Geen idee of het mocht, deed het gewoon. En het was hartstikke leuk en gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je moet het bij de kringloop inderdaad net treffen. Het laatste half jaar heb ik er eigenlijk ook niets gevonden.

  Een garage sale lijkt me superleuk: om te geven, en om naar toe te gaan. Moet je dan toestemming vragen van de gemeente?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dag dames,

  Bedankt voor jullie reacties!
  Ja de tweedehandswinkel, ik weet het nog niet. Werd er voor de 2de maal niet warm van.

  En de schuur-sale, ga eens kijken of er regels aan verbonden zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Budgetgirl,

  Ik weet niet of dit misschien iets voor je is, maar ik werk zelf in een winkel van Terre des Hommes. De kleding die wij in de winkel verkopen, is over het algemeen kwalitatief goed en voor een goede prijs; kleding die wij afkeuren, gaat door naar het volgende goede doel. Ik haal er zelf ook regelmatig wat weg sinds ik er werk, ook al was ik daarvoor helemaal niet van de tweedehands kleding...

  Groetjes,
  Toos.

  BeantwoordenVerwijderen