woensdag 24 november 2010

Blij als het de 26ste is.

Bijna een jaar heb ik voor een uitzendbureau gewerkt, wel op een vaste locatie. Wekelijks kreeg ik uitbetaald en ons uitgavepartroon en het betalen van de vaste lasten was daarop aangepast.
Vanaf 1 november ben ik in vaste dienst bij het bedrijf waar ik een jaar lang via het uitzendbureau had gewerkt, super blij natuurlijk! Maar opeens moest ik een aantal dingen aanpassen, ook geen probleem.
Nou is het alleen zo, dat die overname een beetje onverwachts kwam. Dus kon eigenlijk weinig van te voren veranderen aan de uitgaves + sparen om het op te vangen. Tuurlijk sparen we wel , maar dat hou ik liever voor de bruiloft en wil ik pas aankomen indien nodig.
Dus was het wel even bikkelen deze maand. Heel eerlijk ik heb het niet helemaal gered, heb wat geschoven en betaling uitgesteld. Daarom ben ik heel erg blij als het de 26ste is en mijn centen op de bank staan. Dan kan alles weer in een ritme gaan lopen.

6 opmerkingen:

 1. Dat is wel een omschakeling, maar je krijgt het gelukkig nog in dezelfde maand als je het verdiend hebt. Ik kreeg het pas halverwege de volgende maand. Er zijn heel wat mensen die daar net kwamen werken door in de problemen geraakt.

  Liefs, Haagje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zal inderdaad behoorlijk wennen zijn die overschakeling van week naar maandbetalingen. Gelukkig is het bijna zover. Nog van harte met je aanstelling bij het bedrijf.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is wel erg omschakelen lijkt me. Ik krijg elke 2 weken uitbetaald komend half jaar.
  Dat is soms makkelijk, want ik kan er steeds kleine beetjes extra rente voor krijgen, maar het betekend naar mijn idee ook, dat ik elke 2 weken zonder werk kan zitten (geen vast nog helaas, wel weer thuis) Dat is natuurlijk niet zo, maar zo voelt het soms wel.

  Maar vast werk is wel heel prettig. En dat met die uitgaves, dat komt vast snel weer goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is inderdaad fijn als je in je ritme kunt blijven. Als het verstoord raakt, moet je het soms even hervinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. en we hebben het overleefd, hihihi! Het is de 26ste

  BeantwoordenVerwijderen