dinsdag 16 november 2010

daar was ik weer!

Een beetje drukke en vermoeiende weken achter de rug en daarom geen zin om te bloggen! Maar daardoor merkte ik dat ik dit ook miste. Bloggen is naast mijn echte dagboek een manier om mij te ontspannen van alle zaken in mijn hoofd. Door drukte verwaarloos ik allebei en heb ik de afgelopen tijd ook bar slecht geslapen, omdat ik niet ontspannen genoeg was in het hoofd. Echt vervelend!

Maar met de centen gaat het nog steeds goed! Het boodschappenbudget blijft onder de € 50,- en daarmee heb ik nu na een aantal weken dit te hebben geprobeerd, toch echt bewezen aan mijzelf dat ik het kon.
Want al deze bezuinigingen die ik het afgelopen jaar heb doorgevoerd, waren voor een doel. Ooit heb ik daar in één van mijn eerste blogs over gesproken en ook dat ik het ooit ging vertellen. Dan komt nu de reden.............ik ga trouwen! jawel.
Iets wat we allebei ooit nog graag wouden. Maar sinds die kleine meid er is, is het moeilijker zo'n bruiloft te financieren. We hebben minder inkomen, maar het geld moet ook over 1 persoontje meer verdeeld worden. Dus daarom heb ik de eerste maanden van het jaar een testfase gehad. Ik had met mijn vriend afgesproken te gaan kijken of we het geld voor een bruiloft bij elkaar konden sparen. Dus ik zwaar aan het bezuinigen om elk extra spaarcentje opzij te zetten. Nu wij vertrouwen hebben dit voor de datum bij elkaar te kunnen sprokkelen, hebben wij serieus alles gepland en aan alle mensen verteld.
Toch hoop ik na de bruiloft verder te kunnen besparen, misschien met iets meer rek. Want dit hele plan heeft mij veel gebracht, meer dan alleen spaarcenten voor mijn bruiloft. Het is een levensstyle geworden.

12 opmerkingen:

 1. Dat is nog eens een leuke reden om te bezuinigen. Gefelciteerd met je verloving en alvast veel plezier met de voorbereidingen voor de bruiloft!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat je weer terug bent! En superknap dat je het budget voor de boodschappen vol blijft houden. Heel veel succes toegewenst met het sparen voor de bruiloft!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Welkom terug en gefeliciteerd met het zelf betalen van de bruiloft. Ik blijf lezen hoe je dit gaat vieren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, trouwen. Spannend.
  Gefeliciteerd en ik wacht met spanning op je verhalen....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk hoor, voor mij is dat alweer 16 jaar geleden.
  Na je trouwen moet je gewoon een nieuw project verzinnen.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd. Dat is een prachtig doel om voor te sparen.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een feestje wat leuk. Van harte gefeliciteerd! Gr. LZV

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dan heb je in ieder geval een heel duidelijk doel, waarvoor je het doet! Leuk dat het gelukt is.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gefeliciteerd!, wat leuk. Voor ons was het echt een dag met een gouden randje. En het consuminderen verleer je vast niet meer, je blijft altijd wel op de prijzen lettten.
  Bespaarma(atje)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik miste je al......
  Wat goed zeg. Hartelijk gefeliciteerd alvast.
  En inderdaad het wordt een levensstijl dat consuminderen en sparen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. van harte gefeliciterd, En nu maar dingen verzinnen voor de bruiloft die weinig kosten. Succes!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen