woensdag 16 maart 2011

Eerste tweedehands spullen binnen!

Verbazingwekkend hoeveel er van jullie gereageerd hebben op mijn blog over tweedehands. Misschien heel suf, maar ik had niet verwacht dat zoveel mensen tweedehands kochten. In mijn omgeving ken ik er wel 1 en voor de rest haalt iedereen zijn/haar neus ervoor op!
Dus als er nog leuke tweedehands-tips zijn, gooi ze in de groep.

Mijn eerste pakketje kinderkleding waar ik op geboden heb is van de week binnen gekomen. Het was een pakket van 12 stuks kinderkleding. De helft vond ik helemaal geweldig, de helft niet. Maar met mijn bod had ik daar al rekening mee gehouden, dat ik de helft minder vond. Zo ging het deel wat ik mooi vond in de wasmachine en de andere helft in de bak voor de derde wereld.
De afgelopen week heb ik fanatiek zitten bieden op marktplaats voor mijn kleine meisje en het is echt een sport! De wisselwerking tussen koper en verkoper vind ik ook enorm spannend. De ene verkoper met hetzelfde spijkerjasje accepteerd een bepaald bod wel en de ander niet! Krijg ik het jasje te pakken, voor de prijs die ik in mijn hoofd heb?
Mijn eerste bod op een jurkje voor mijzelf ligt er ook! Waarom alleen voor het meiske wat kopen, als ik zelf ook prima tweedehands kan kopen!

Toch heb ik van de week ook nieuwe kleding ingeslagen voor mijn meiske. De winkel waar ik erg fan van ben is ook erg goedkoop, namelijk de WIBRA. Ik kan daar altijd hele leuke items vinden voor weinig geld, die door goed te combineren een prima combinatie kunnen worden.

12 opmerkingen:

 1. Ik wil nu juist gaan starten met verkoop van spullen via marktplaats. Met boeken gaat dat al aardig. Ik ben alleen zooooo knullig in het maken van de foto's van de spullen.
  Heel spannend ook om juist verkoper te zijn hoor!
  Ja het is een leuke sport.
  En in mijn missie om frugal te worden is verkoop van mijn overload aan spullen echt nu aan de beurt als doel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk he, dat bieden? En Wibra is ook hier populair voor het liefkind, als mama bij het inpakken van de tas even niet gerekend had op die leuke modderplassen bij de kinderboerderij ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Verkopen op marktplaats is ook één van mijn "hobby's'".Sommige momenten gaat het heel goed,soms is er een tijdje dat ik bijna niet verkoop.
  Voor dochterlief koop ik ook van marktplaats.
  Ik probeer wel meestal in de buurt te zoeken zodat ik het op kan halen en geen verzendkosten hoef te betalen.
  Sinds kort heb ik ook de kringloopwinkel ontdekt.Met verbazing kijk ik in het rond van wat daar allemaal te krijgen is voor maar heel weinig geld.
  Succes ermee

  Groetjes Budgetmama

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind de kwaliteit van dat soort zaken nu niet om over naar huis te schrijven en koop daar dus niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Alles wat ik nodig heb probeer ik tweedehands te kopen. Goed voor het milieu en goed voor mijn beurs.
  Wat ik niet tweedehands kan kopen (en geloof me, dat is maar heel weinig) koop ik nieuw en dan koop ik zoveel mogelijk `goede spullen´ zonder teveel op het geld te letten. Dat kan dan ook!!
  Voor kleine kinderkleding hoeft de kwaliteit ook niet altijd "om over naar huis te schrijven" te zijn. Meestal zijn ze eruit gegroeid voor de kleding versleten is.
  Succes, Tecla

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wibra en zeeman zijn ideale zaken hier. Zoonlief is echt een gespierde spijker en spijkerbroeken vinden is echt een kunst. Bij de wibra en zeeman komen dus dingen als sokken, ondergoed en shirts vandaan en de broeken van de Hema, die als 1 van de weinige wel nog verstelbare broeken heeft in zijn maat.

  Ik heb afgelopen week ook weer iets gekocht voor mezelf via marktplaats. 1 broek bleek te groot. Maar ik koop niks wat ik dan weer niet kan doorverkopen (voor mezelf zeker) Dus ga ik komende week weer marktplaatsen en verkoop ik 3 broeken die ik de afgelopen tijd kocht, weer voor hetzelfde als ik er voor betaalde. Zo kost het me niks en wat wel past, kost me weinig.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat voor maat heeft jouw kleine spruit?
  Ik heb hier een dochter die in maat 98 is gegroeid en heb nog heel wat moois liggen....misschien kan ik er een foto van maken en je verblijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik koop geen kleding meer op MP want eens per 3 maanden heeft hier een kerk een kleding verkoop.
  Alles kost een prikje en er zitten hele leuke spullen bij. Het nadeel is dat ik er hebberig van wordt en dat je dan dingen gaat kopen die je eigenlijk niet echt nodig hebt. Maar leuk is het wel

  BeantwoordenVerwijderen
 9. op de site van gratisaftehalen kom je soms ook leuke dingen tegen.
  gewoon elke dag even kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo allemaal,

  Mijn naam is Dirk en ik ben de beheerder van een leuke website met tweedehands en nieuwe spullen, niet dat ik zelf dingen verkoop maar ik geef iedereen de gelegenheid om zijn of haar spullen op mijn site aan te bieden (net als marktplaats). Nu staat er al best veel op en er komen elke dag ook nog wel dingen bij, dus kom gerust even kijken.
  Heb je zelf ook nog iets wat je zoekt of juist kwijt zou willen plaats dan even een leuke advertentie (gratis) en vind wat je zoekt of verkoop wat je hebt.

  Groetjes Dirk

  BeantwoordenVerwijderen
 11. nu nog even de link naar mijn website en dat is veilingshopper.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi! Mocht je nog een andere leuke website zoeken waar je jouw tweedehands spullen op kunt verkopen kan je eens kijken op socsoc.nl. Leuke website waar mensen verschillende soorten advertenties kunnen plaatsen. Hier kun je dus tweedehands spullen verkopen, ruilen of kopen. Heel leuk en zo kan je elkaar helpen. Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen