dinsdag 8 maart 2011

Tweedehands, komt bij ons over de drempel!

In eerste instantie kreeg ik weleens tweedehands spullen, zoals kinderkleding. Dit waren altijd spullen van een bekende, of via via. In ieder geval, spullen waarvan ik de afkomst kon achterhalen.
De laatste tijd ben ik veel spullen zelf tweedehands aan het verkopen, via internet of op een rommelmarkt. Toch kocht ikzelf geen tweedehands spullen, waarom eigenlijk niet? Ja geen idee eigenlijk? Alle spullen die ik weleens tweedehands kreeg van bekende, zagen er toch ook prima uit? Waarom zou dat van een "vreemde"ook niet prima kunnen wezen?

De uitgelezen kans was daar. Voor een paar weken terug was bij ons in de buurt een tweedehands kinderkleding winkel, die wegens sluiting 50% korting op het assortiment aanbood. Ik besloot te gaan kijken. Ik kwam terug met 3 rokjes voor mijn meisje, voor € 6,-. Geweldig en het zag er prima uit! Ik was overstag! Zag het helemaal zitten.

Daarom ben ik nu voorzichtig op kleding aan het bieden op marktplaats, kijken hoe het mij bevalt als koper daar! Dat ik een keer aan de andere kant zit!
Daarnaast zijn hier in de buurt binnenkort allerlei kledingbeurzen, dus daar wil ik toch ook eens gaan kijken.

Ik ben erg blij met deze nieuwe ontdekkingen, het veranderd weer mijn gedachtenpatroon en de vooroordelen die ik onbewust had over tweedehands spullen.

9 opmerkingen:

 1. Leuk dat je dit nu ontdekt hebt! Zelf koop ik al jaren 2dehands, en soms krijg ik de vraag of het nieuw is of niet. Ik heb dan altijd de neiging om terug te vragen: Als je dat niet kan zien, maakt het dan wat uit? Maar meestal houd ik dat maar voor me.. Fijne dag!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben sinds kort ook tweedehands gaan kopen, verbazend (of niet) hoe veel leuks daar bij zit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het ideaal, juist voor kinderen! Ze groeien zo belachelijk snel. Soms vind ik echt leuke spullen waarin niet iedereen loopt. Geen eenheidsworst dus en dat voor een leuke prijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik koop ook vaak kleding op marktplaats.
  Voor dochterlief krijg ik ook veel van een oude vriendin.
  Het scheelt zoveel.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is een ontdekking die leuk blijft.
  Het is voor mij zo langzamerhand een beetje een sport geworden om allerlei leuke dingen voor weinig te vinden. Met een kind dat soms 2 complete garderobes per seizoen nodig heeft, bleek het leuk en ook nog eens ontzettend voordelig om het 2ehands te zoeken.
  En als dat er eenmaal een beetje inzit, komt het er niet meer uit. Dus op lange termijn een goede besparing in je portemonnee.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook hier sinds kort ontdekt, het is idd ook gewoon leuk om te doen. En het scheelt best wel. Ik doe geen hele garderobe, maar kijk af en toe of ik iets leuks zie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk om te struinen voor kleding bij tweedehands zaken. Ook niet zo snel bang voor een miskoop en ik durf daar ook rustig de schaar in te zetten als ik iets zie waarvan ik denk 'daar is wel wat van te maken!' dat durf ik dus echt niet bij nieuwe aankoop...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik moet bekennen dat ik vroeger ook mijn neus ophaalde voor tweedehands kleding... Ondertussen ben ik er dolblij mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb vandaag net mijn eerste koop gedaan op marktplaats.. (Vind het best spannend!) Ik heb een hele dvd serie voor 22 euro gekocht.. Helemaal nieuw zou hij 150 euro(!) zijn.

  Het lijkt alleen wel te mooi om waar te zijn, en misschien is dat het ook wel.. Of het zijn doodleuk downloade dvd's ... Mou ja, ik wacht het wel af wat ik straks per post toegestuurd krijg. Er er niets komt of nep-dvd's, zie ik die 20 euro maar als leergeld!

  BeantwoordenVerwijderen