dinsdag 22 juni 2010

De touwtjes moeten nog strakker!

De laatste dagen ben ik aan het lezen in het boek "Je Geld of je leven" geschreven door Hanneke van Veen en Rob van Eeden. Ik had er namelijk veel over gehoord en gelezen en sommige mensen beweren dat het hun leven heeft veranderd.
Geprikkeld door die reacties, het boek geleend bij de bibliotheek. Gister las ik een stukje over dat iedereen (weet niet meer hoe het er precies stond) een zwakte heeft, waaraan hij veel geld uitgeeft. Ja, die zwakte heb ik ook! Kleding is mijn zwakte.
Kleding voor mijzelf, maar des te meer voor mijn dochter!
Ooit heb ik eens uitgerekend toen mijn kleine meisje 9 maanden oud was, hoeveel geld ik gemiddeld per maand aan kleding had besteed. Ik schrok enorm, meer dan € 100,- per maand. Daarbij moet ik dan ook vertellen, dat ik nooit dure kleding voor haar koop en ze dus heel veel heeft! Sommige kledingstukken droeg ze toen hooguit 2x, want dan was ze er weer uit! Ik had mijzelf voorgenomen om dat te gaan minderen, de cijfers heb ik daarna nooit meer zo bewust bekeken.
Tijdens dit schrijven neem ik mij voor om opnieuw te gaan kijken en ik vrees toch het ergste! Als ik nu in haar kledingkast kijk zie ik dingen hangen die ze nog nooit heeft gedragen, waarom heb ik het dan gekocht? Ik denk dat dit mijn zwakte is, haar kleding.
Ik hoop dat ik het onder ogen kan zien en dat ik erop kan gaan besparen.

Daarnaast wil ik binnenkort toch weer mijn hele administratie opnieuw gaan bekijken en uitzoeken waarop ik kan besparen. Met het besparen ben ik al op de goede weg, maar ik heb het gevoel dat er meer uit te halen valt. Ik hou jullie op de hoogte.

2 opmerkingen:

  1. Kleding, ja, dat is ook mijn zwakte en dan met name schoenen. En notitieblokjes, boeken, nagellak en sieraden voor de kinderen. Argggg....als we dat toch eens onder controle konden krijgen....
    Succes hoor. Jij bent al heel goed op weg.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Och hou op over die schoenen, mijn kast zit er vol mee!
    Inderdaad als we dat eens onder controle zouden krijgen, dat zou heel wat schelen!

    BeantwoordenVerwijderen