dinsdag 1 juni 2010

Kleine beetjes helpen

Met een nieuw geopende spaarrekening met een goede rente, vind ik het gewoon leuk om elk dubbeltje dat naar de spaarrekening kan daar naartoe te verplaatsen.
Zo heb ik voor mijzelf een besluit genomen om het geld dat ik overhoud van de huishoudpot te gaan sparen. De afgelopen weken heb ik van mijn weekbudget telkens een paar euro en zelfs één keer 10 euro overgehouden. Dit geld wil ik vanaf eind deze week in een potje gaan doen. Een deel, (de verhouding heb ik nog niet duidelijk voor mijzelf) ga ik sparen voor bijvoorbeeld grote uitgaven bij verjaardagen (boodschappen). En het andere deel ga ik sparen en eens in de zoveel tijd (maandelijks, kwartaal) naar de bank brengen en op mijn spaarrekening zetten.
Mijn vriend vind dat die kleine bedragen geen zoden aan de dijk zetten. Daardoor ben ik juist des te meer geprikkeld om dit plan door te zetten (heb een eigenwijze aard). Ik vind namelijk dat alle kleine beetjes helpen, zoals ik schrijf in mijn titel. En dan gooien we nog een uitdrukking erdoor :"Wie het kleine niet eert is het grote niet weert"!

Zijn er andere mensen die sparen van hun huishoudgeld? Hoe hebben jullie dat aangepakt?

1 opmerking:

  1. Ik ben ook van mening dat alle kleine beetjes helpen. Tel het maar eens op.

    Als ik wat overhoud spaar ik het niet, maar koop er dan wat anders voor. Een tijdschrift of een keer wat lekkers in het weekend (Zalm ofzo, iets wat ik anders te duur vind).
    Meestal gaat het wel op omdat ik ongeveer 50 euro per week heb en er ook verjaardagskado's en andere ongein ervan betaal.

    BeantwoordenVerwijderen