dinsdag 21 december 2010

toelichting 16 euro!

Hihihi, die 16 euro was wel een keer een uitschieter, maar zal het zo toelichten. Toch blijf ik laag in de bedragen en had ik gister € 30,- voor de weekboodschappen.

Dat ik nu de laatste weken zo laag blijf, heeft met een hele nieuwe manier van boodschappen doen te maken. Deze manier kost extra tijd, dus als je allerlei leuke berekeningen gaat maken wat voor tijd je ermee kwijt bent ben je wellicht hetzelfde kwijt als voorheen. Maar ach, nu merk ik het in de knip en die tijd die ik normaal dan kon besteden aan tv kijken besteed ik nu aan boodschappen.

Ten eerste ga ik tegenwoordig op zaterdag aan het einde van de dag naar de markt. Daar koop ik mijn groenten en fruit voor een spot prijs! Gelukig hebben wij een koude schuur, waar ik het dan de hele week goed kan houden.

Boodschappen worden gedaan bij de Lidl en De AH en C1000. Bij die laatste twee koop ik hun budget merken en ik ben erachter dat deze producten soms goedkoper zijn dan die van de Lidl. Uiteraard hebben ze van deze budget-lijnen niet zoveel producten als allerlei a-merken. Maar als een pakje rijst goedkoper is, vind ik dat wel fijn.
Uiteraard ga ik wel de winkel in met het bekende booschappenlijstje en heb ik ook nog geen dochter die zegt "mama ik wil dit of dat" Thank god! Mevrouw vind het boodschappenkarretje helemaal geweldig, prima houden zo kind.

Dan maak ik dus gebruik van de geld-terug-acties. Ik heb het nu 3x gedaan en alle drie de keren had ik binnen 4 weken het geld retour!
Ook maak ik gebruik voor 2 halen 1 betalen, mits ik die producten echt nodig heb en het dan ook goedkoper is dan bij de lidl/ hetzij markt.

Daarnaast kom ik veel bij de Action en het Kruidvat. Kruidvat heeft ook een mooie budgetlijn voor huidverzorgingsproducten. En de Action is voor de cadeaus. kaarten, huishoudelijke artikelen, etc!

Nu ben ik gezegend dat ik al deze winkels bij mij in de buurt heb, dus als het niet zo rampzalig weer is als de afgelopen dagen gaan we op het fietsje! Scheelt benzine, dus ook geld en is goed voor de conditie.

Uiteraard stel ik ook wel budgetmaaltijden op! Zo eet ik niet wekelijks bieftsuk! Hihihi, want dan kan je wel budgetteren maar dan tikt de biefstuk aan.
Ik heb 2 soort van "budget-kookboeken" en ik scheur altijd recepten uit tijdschriften en folders van supermarkten. Bij de recepten van de supermarkten staan altijd de prijzen, hoeveel het kost per persoon.

Zo zie je een hele organisatie hier, maar het scheelt ik vind booschappen doen leuk. Heb ik altijd gehad.
Op mijn wensenlijst staan ook nog om wat vaker een Toko en een turkse supermarkt hier in de buurt te gaan bezoeken. Kijken of ik daar ook weer goedkoper mee uit ga komen.

6 opmerkingen:

 1. Leuk blogje! Ik doe ook zo boodschappen, hoewel ik er soms wel iets makkelijker mee om ga, omdat mijn tijd me dan op dat moment meer waard is. Dat is dan overigens nooit omdat ik tv wil kijken ofzo, maar omdat ik dan bv mijn vriend nog even kan zien (wij werken niet tegelijk) of dat ik nog moet werken. Maar het scheelt echt veel geld ja, ik ben tegenwoordig vaak al onder de €50 klaar, terwijl mijn budget eigenlijk begon op €70. Wel merk ik dat ik, als ik toch binnen het budget blijf, makkelijker wat lekkers/duurs koop. Als ik dat beter plan/beter in de hand houd, dan red ik het misschien met €40 of €45 ook wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het super knap van je dat je met zo weinig kan rondkomen.
  Ik ben altijd minimaal het dubbele kwijt.
  Ga in het nieuwe jaar toch nog maar weer eens beter opletten waar ik kan bezuinigen.
  wij nemen wel bio vlees en zuivel en dat is een stuk duurder.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ben je goed bezig! Ik wil het ook eens op jouw manier proberen! Alleen die markt gaat bij ons niet lukken, die hebben we in ons kleine dorpje niet. Ik heb immers tijd zat, nu ik tbm ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ga je volgen hoor!!!
  Te gekke blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zie er stiekem al erg naar uit om straks zelf alle boodschappen te doen. En dan ook met zulke leuke truukjes alles uit je geld te halen.

  Ik heb de maand december het budget maar even overboord gegooid. Die luxe heb ik nu nog. Dus het kon. Gelijk ook wat duurdere aankopen gedaan, die ik dus komend jaar niet hoef te doen (nieuwe schoenen, opslagmedia enz). Vanaf januari gaat de hand weer op de knip en ga ik me weer helemaal scheel sparen.

  Overigens is het je kind aanleren mee te helpen bij het boodschappen doen erg leuk. Die van mij is 7, zeurt nauwelijks om iets bij de super, omdat hij zelf steeds bezig is om te kijken wat er dan lekker is en wat er dan goedkoper is (vroeg aanleren maar...)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Inspirerend dit! De markt is dus ook een goedkope plek voor groentes.
  En dat de Lidl niet per sé goedkoper is, doet een illusie aan scherven gaan bij mij!

  BeantwoordenVerwijderen