vrijdag 21 januari 2011

verkoop spullen internet

Vorig jaar schreef ik, dat ik geen heil zag in de verkoop van spullen op internet via een marktplaats bijvoorbeeld.
Daarom ging ik o.a. een keer op de rommelmarkt staan, wat mij overigens goed beviel. Wel vond ik het een lange en intensieve dag.

Maar goed. Van die rommelmarkt had ik nog genoeg spullen, dus speelde ik met de gedachten wat ga ik ermee doen? Weer op een rommelmarkt? Helaas zie ik dat alleen niet zitten en was er weinig animo in mijn omgeving om mee te doen. Toch dan maar weer eens internet proberen en waarempel het lukte en ik kreeg de smaak te pakken. Ik heb nu geleerd iets meer geduld te hebben met de verkoop van spullen op internet. Geduld is voor mij erg moeilijk. Onbewust verwachte ik dat als ik een artikel op internet zetten, ik het een week later verkocht zou hebben. Maar zo werkt het dus niet.
Dus nu met iets meer geduld, heb ik al twee keer een week boodschappen ervoor kunnen halen. Best gaaf!
Komt ook zeker goed uit nu, nu wij aan het sparen zijn voor de bruiloft. We moeten op elke cent letten. Gelukkig duurt het niet heel lang meer en krijgen we weer wat geld-adem! Maar dat neemt niet weg wat een leerzame tijd dit is geweest en ik zal nooit meer zo lukraak consumeren als voorheen. Werkelijk zonde.

9 opmerkingen:

 1. Wow, super zeg, dat het nu qua verkoop zo goed gaat. Succes ermee en natuurlijk ook met het sparen voor de bruiloft.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig! Ik ben op het moment ook weer bezig met het plaatsen van advertenties. Je moet er idd geduld voor hebben, op het moment dat je denk nou d'r komt nu echt niemand meer voor is het meestal raak. En soms is het gewoon nodig om spullen een paar keer opnieuw te plaatsen.

  Misschien een tip.. ik plaats vaak (als ik daar tijd voor heb) mijn advertenties op zondagochtend, op zondag zijn veel mensen thuis en snuffelen ze nog wat rond op M.plaats en de kans dat ze jouw spullen het eerste zien is dan groter omdat ze net zijn geplaatst :) Het is mij al vaak opgevallen dat ik dan veel sneller reacties heb.

  Succes met verkopen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed plan op internet zetten. En wat leuk dat je er zelfs de boodschappen er van kon doen. Toch ook maar eens proberen. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben echt een nitwit als het om marktplaats gaat. Wat voor soort dingen kan je daar verkopen en ik bedoel dan niet wat je er op kan zetten, maar wat daadwerkelijk verkoopt?

  Liefs, Haagje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Herkenbaar! Ik verwacht dan ook eigenlijk meteen biedingen en mailtjes van mensen die het willen kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook voor mij herkenbaar! En ik vind het ook een nadeel als je hele kleine dingen verkoopt (bijvoorbeeld kinderkleertjes) dat het rendement zo laag is. Je verkoopt bijvoorbeeld een shirtje voor 1,50. Maar je moet daarvoor eerst advertentie maken met foto en omschrijving, alles in de gaten houden, mailen, reageren, als het verkocht is ook alles inpakken, wegen, naar het postkantoor brengen, mailen... Pfff... het is wel heel leuk bij grotere dingen, maar ja, dan moet je ook meer geduld hebben! Goed dat het jou al gelukt is een boodschappen-budget bij elkaar te verkopen. Ga zo door! Heb je nog tips voor ons?

  Groeten
  thuismetkinderen.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat fijn dat de verkoop zo goed gaat.
  Ik ben zelf ook al een tijdje bezig aan het bedrag wat ik verdient heb loopt al aardig op.
  Succes nog met verkopen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben sinds afgelopen donderdag samen met dochterlief begonnen met de verkoop van boeken via Bol.
  Wat een ontdekking dat het zo makkelijk gaat.
  (Heb er eens lekker enthousiast over geblogd.)
  Marktplaats moet ik dus ook maar eens gaan bekijken, want spullen zat!

  BeantwoordenVerwijderen