donderdag 29 maart 2012

Hoe gaan we het weer opstarten?

Zoals ik schreef ga ik na negen maanden weer bloggen om mijzelf te stimuleren met consuminderen.
De afgelopen dagen vroeg ik mijzelf af; "Hoe ga ik dit weer opstarten?". Een deel van mijn handelingen (weekmenu,folders uitpluizen op aanbiedingen, tweedehands kleding kopen? is mijn natuur geworden. Daar maak ik mij ook niet druk om, maar sommige dingen zijn gewoon geen natuur en daarvoor moet ik een tool verzinnen.
Zo las ik blog voor blog voor blog, van mede-consuminderaars. Ik liet mij inspireren en zette de meest inspirerende blogs in een worddocument, zodat ik deze nog eens kan terug lezen. Daarna nam ik mijn eigen blog door en ik was verbaasd over hoeveel kennis ik bezat betreft consuminderen, dit wist ik niet meer. Toen wist ik het! Ik ga alle kennis en handelingen verzamelen in mijn computer. Ik maak een speciale map aan en ga hierin een naslagwerk maken met tips, trucs en tools. Ik zie het al helemaal voor mij met deelmapjes, krijg er nu al een kick van! En haalbaar is het zeker, aangezien ik veel op de computer werk (privé en werk).
Deze vergaarde kennis kan ik op den duur weer delen op mijn blog, want wie weet kan ik er iemand mee helpen.

En met het bovenstaande berichtje, komt de pijnlijke conclusie dat er niet alleen gestructureerd moet worden in mijn kennis betreft consuminderen. Ook in:
* mijn administratie
* taken in en rondom het huis
* huishouden
Ook allemaal doelen die ik ooit heb gehad of heb gedaan! Maar ik moet het gewoon structureren, aangezien ik altijd vol zit met ideeën, maar vaak de helft vergeet!

Oh heerlijk dat bloggen, er begint weer een vuurtje in mijn te branden. Dat vuurtje wakkert mijn zin aan, geeft mij dicipline. I like it!

3 opmerkingen:

  1. Ik ben benieuwd, ik blijf je in ieder geval volgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als je structuur gaat aanbrengen in de andere punten ( administratie, taken en huishouden)kom je vast weer inspirerende onderwerpen tegen om over te bloggen. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen