dinsdag 27 maart 2012

Na negen maanden rust, weer online met frisse moed!

Na een hele lange stilte van wel negen maanden, ben ik maar weer eens achter mijn blog gekropen.
Negen maanden lang had ik geen tijd, behoefte en inspiratie om te schrijven, maar ook te weinig energie om fanatiek te budgetteren/besparen.

Toen ik mijn blog startte had ik een doel om te besparen en veel geld bij elkaar te sprokkelen, mijn bruiloft. Maar nadat ik afgelopen zomer ben getrouwd, verviel het doel en daarmee ook een deel van mijn motivatie. Zo had ik gerekend na een aantal maanden weer normaal te kunnen leven en een buffer te hebben opgebouwd om klappen te kunnen opvangen. Dat sparen van die buffer mislukte, want de klappen kwamen achter elkaar na mijn bruiloft. Telkens als we dachten, nu hebben we dit gehad, ging er weer iets kapot en zo zit ik maanden later nog steeds zonder buffer en hoop ik dat er geen klappen komen.
Gelukkig weet ik naast de buffer het hoofd boven water te houden, omdat wij hebben geleerd van de bespaarperiode voor onze bruiloft. Wel zijn er kleine handelingen/rituelen komen te vervallen en juist die kleine rituelen moet ik weer aan pakken. Die maken het verschil, er wordt niet voor niets gezegd “alle kleintjes maken één grote”.
Daarnaast heb ik het over allerlei kleine doelen/wensen gehad. Dingen die ik wou veranderen in mijn administratie. De structuur die ik wou veranderen.

Nu na negen maanden wil ik die buffer opbouwen, maar ook is het beter voor ons gezin in deze economische tijden. Daarnaast wordt over enkele maanden het gezin ook weer uitgebreid, dus meer kosten.
Ik heb er weer zin in gekregen om te besparen, wel minder extreem als voor mijn bruiloft. Want achteraf bekeken is dat toch te zwaar geweest. Wel is het het allemaal waard geweest, want ik had een te gekke bruiloft, waar ik met veel plezier op terug kijk.

Deze blog moet weer mijn stimulans worden om het op te pakken en daarna moet ik er een tweede natuur van gaan maken. De blogs van metgezellen, met welk doel dan ook zijn nu alweer een stimulans om verder te gaan, dus die blijf ik zeker lezen.
Ik ga het avontuur weer aan en hoop te eindigen waar ons gezin in goede balans op een gezonde manier kan besparen.

3 opmerkingen:

  1. Leuk dat je er weer bent..
    Ik heb ook af en toe geen inspiratie om te bloggen, en dan weer een tijdje elke dag..

    BeantwoordenVerwijderen