dinsdag 17 maart 2015

BudgetGirl wordt Lissey!

Nu ik mijn blog een nieuw leven heb ingeblazen ben ik ook aan het nadenken over wat ik wil overbrengen en hoe ik nu ben. Toen ik deze blog ooit begon, begon ik deze omdat ik graag wou consuminderen. Dit leek mij beter voor mijn "knip" en mijn afvalberg. Dat consuminderen meer brengt dan dat wat ik toen wou bereiken, dat had ik toen niet kunnen overzien. Ondertussen ben ik dus een aantal jaren ouder en heb meer inzichten gekregen. Ik ben ten eerste al gelukkiger geworden. Ik zie wat geld met mensen kan doen. Hoe ontevreden mensen kunnen zijn die genoeg te besteden hebben, die altijd maar meer meer en nog eens meer willen hebben. Ze zijn niet blij als die nieuwe auto niet gekocht kan worden. Daar heb ik geen last meer van. Correctie, bijna niet meer! Heel soms voel ik dat gevoel nog weleens, dat zijn de laatste restspoortjes en daar moet ik nog mee leren omgaan. Ook heb ik door het consuminderen geleerd dat ik gewoon niet gemaakt ben voor alles in deze maatschappij wat "hoort". Ik kan gewoon niet alle ballen tegelijk in de lucht houden en dat wil ik NU ook niet meer. Dat heb ik heel lang geprobeerd. Het lastige daarvan vind ik wel, de opmerkingen die ik nu krijg. Daar ben ik nog net niet helemaal sterk in. Ik heb het gevoel mij te moeten verdedigen. Terwijl de mini-Lissey op mijn schouder zegt: "Je hoeft je niet te verantwoorden, het is jouw leven en het zijn jouw keuzes en wat een ander ervan vind......" Daar moet ik nog aan werken zeg maar. Met al die nieuwe inzichten, ook die ik nu niet opnoem, vond ik BudgetGirl niet meer passen. Ik ben niet alleen nog bezig met Budget, het is een onderdeel geworden van mij. Het is geen los aanhangels meer of een bevlieging. Het is verweven met mijn dagelijks bestaan. Dus Budget moest ervan af. Toen kwam Girl aan de orde! Ja dat ben ik al heel lang niet meer, ik ben een dertiger! Drie a vier jaar geleden was ik dat ook nog niet, maar toen op één of andere gekke manier, zag ik mijzelf nog niet als vrouw. Ook al was ik eind twintig. Dat proces van Girl naar vrouw is er nu ook geweest! Daarom maakt BudgetGirl plaats voor Lissey! Ik doe een jasje uit en wil meer zijn wie ik echt ben. Liefs, Lissey

2 opmerkingen:

  1. Grappig hoe dat dan loopt he? Inderdaad eerst heel veel bezig met iets en later doe je het uit gewoonte en blog je ook minder over dat ene onderwerp. Je hebt dan weer andere dingen die je (ook) bezig houden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt spaarmoeder! Wel heerlijk dat sommige zaken een gewoonte worden en het in je systeem zit. Nu met mijn verdere reis ga ik zien wat deze blog voor een verrijking kan zijn. Thanks voor je reactie!

      Verwijderen